top of page

Intervjuu värske börsiettevõtte juhi Viljar Arakasega

1. detsembril oli EfTEN Real Estate Fund III aktsiate esimene kauplemispäev Nasdaq Tallinna börsil.


Selle piduliku päeva hommikul istusin ettevõtte juhi Viljar Arakasega pärast börsikella helistamist korraks maha ja tegin temaga lühikese intervjuu.


Head vaatamist!


Videomeenutust EfTENi kinnisvarafondi esimese kauplemispäeva hommikust saad vaadata siit.

Puhas rõõm, et oma valdkonna tuntud ja hinnatud tegija otsustas börsile tulla. Minult on viimasel ajal palju küsitud, et mida ma arvan sellest, et EfTEN börsile tuli. Ma usun, et neist saab väärikas täiendus Tallinna börsi põhinimekirjale.

Miks? EfTEN esindab kõike seda, mida ühelt avalikuks ettevõtteks pürgijalt oodatakse – tegutseb huvitavas sektoris, omab selget äriplaani, otsib pidevalt kasvuvõimalusi ning on ajanud järjekindlalt ja edukalt oma asja. Sama oluline on EfTENi võimekas ja usaldusväärne juhtkond, väärikad omanikud ja ettevõtte läbipaistev juhtimine (mis nüüd börsil olles saab olema veelgi läbipaistvam).


EfTEN teatas avalikult oma eesmärgist börsile jõuda juba mitu aastat enne tegelikku noteerimist. Selline kindlameelsus ja selge pikaajalise plaani seadmine annab aega ettevõte turule tulekuks valmis seada. Juba aktsiate märkimine näitas, kui atraktiivne ja huvitav kaup EfTEN fondi aktsia investorite jaoks on – see märgiti üle ligi 6 korda ning peale kauplemise algust 1. detsembril kerkis aktsia hind 17%. Olen kindel, et EfTENi börsile tulek saab olema heaks eeskujuks ja julgustuseks ka teistele ambitsioonikatele Eesti ettevõtetele.


Börsijuhina on hea meel ka selle üle, et põhinimekirja lisandub – nagu fondivalitseja ise on öelnud – stabiilset dividenditootlus pakkuv ettevõte, mis oma iseloomult peaks sobima iga investori portfelli. EfTEN on end positsioneerinud konservatiivseks fondijuhiks ja investeerib alati ja eelkõige oma isiklikku raha, mis peaks fondi teistesse investoritesse täiendavat turvatunnet süstima. Seda enam on rõõmustav, et nüüd on võimalik kõigil huvilistel kas või ühe aktsia omanikuna EfTENi fondiga koos kinnisvarainvesteeringutest tulu teenida.


Viljar on aastaid rääkinud sellest, miks on riigi arengu seisukohast oluline arendada kapitaliturgu ja miks on meile kõigile kasulik riigiettevõtted börsile viia. Mis oleks parem, kui nüüd ka head isiklikku eeskuju näidata. Loodame, et riik järgneb. Kommentaar esmailmus Äripäevas 1. detsembril 2017.

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page