top of page

Mis on UPP & CO KAUNO 53?

12. juunil hakati Nasdaq Tallinna kasvuturul ehk First North alternatiivturul kauplema UPP & CO KAUNO 53 OÜ võlakirjadega. UPP & CO KAUNO 53 on Eesti investeerimispanga United Partners asutatud ettevõte, mis omab Leedus asuvat Rimi poeketi keskladu.

Börsil on traditsiooniks saanud korraldada esimese kauplemispäeva puhul ettevõtte esindajatele tervitusüritus börsi ruumides, mil helistatakse ka sümboolset Nasdaqi kauplemiskella.

Lisaks uurisime sel korral ettevõtte esindajalt, United Partnersi finantsjuhilt Siim Sillalt, mis täpselt UPP & CO KAUNO 53 OÜ nime taga on ja miks nad otsustasid ettevõtte võlakirjad First North turule kauplemisele tuua.

---

Mida tähendab nimi UPP & CO KAUNO 53?

UPP & CO tähendab United Partners Property’t ja meie partnereid.

Nime teine pool ehk Kauno 53 on Leedus asuva kinnistu aadress, mida ettevõte omab ja opereerib. Kinnistuks on Rimi keskne logistikakeskus, mis laiub 4,18 ha suuruse platsi peal.

Renditavat pinda on seal kokku 21 200 ruutmeetrit. Kinnistu ankurrentnik on Rimi, kes rendib ca 85% kogupinnast ja kellelt tuleb cs 87% rendituludest. Peale Rimi on rentnikeks veel Nasdaq Vilnius Services, autoosade logistikaettevõte CAT Cargo Logistics ja Baltikumi suurim logistikaettevõte Girteka.

Miks otsustasite võlakirjad First North turule tuua?

Väga lihtsad põhjused. Eelkõige selleks, et pakkuda investoritele likviidsust. See on selgelt põhjus number üks. Teiseks, võlakirjade avalikult kauplemisele võtmine ja seega First Northi reglemendi järgimise nõue pakub investoritele kindlust, usaldusväärsust ja läbipaistvust.

Lisaks arvame, et tänu võlakirjade turuletoomisele saame tulevikus lihtsamalt uusi investoreid enda projektidesse kaasata. Ja muidugi peame oluliseks kohaliku kapitalituru propageerimist ja arendamist. Praegu on hoiustel rekordilised rahasummad ehk siis tundub, et n-ö kuiva püssirohtu on kasvukapitali näol päris palju. Kutsumegi siinkohal ettevõtjaid leidma viise, kuidas seda vaba kapitali turult kaasata.

United Partnersi ja Nasdaq Tallinna börsi töötajad UPP & CO KAUNO 53 OÜ esimese kauplemispäeva hommikul Nasdaq Tallinna börsi kontoris.

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page