top of page

Kuidas edasi, maailma majandus?

Maailma majanduses on ülihuvitavad ajad. Taanis saab võtta kodulaenu negatiivse intressiga. Euroopa keskpank taasalustas helikopterilt raha loopimist majandusse. Võitlus jätkusuutliku majanduskasvu nimel pole olnud kunagi kirgi kütvam kui praegu.

Kuidas edasi? Eesti ühel suuremal investeerimishuviliste kogunemisel arutlesid nendel teemadel LHV Groupi juht Madis Toomsalu, Alexela juhatuse esimees Aivo Adamson, Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja ja Tallinna börsi juht Kaarel Ots.

Kas rohkem majanduslikult tarku otsuseid (rohkem kasumit, rohkem tootlust) on tehtud makromajandust pidevalt jälgides või sellest hoolimata?

Jätkusuutlik kapitalism: Ärimudelitesse põimitakse üha enam sisse sotsiaalne vastutus ja hoolimine, see on muutumas ja muutunud rahategemise allikaks.

Raha trükitakse rohkem kui kunagi varem maailma ajaloos, riigid on võlgu nii palju raha, et seda pole ilma inflatsioonita sisuliselt võimalik ära maksta, aktsiaturud aga ainult tõusevad – mida jaeinvestor selle infoga peale hakkab?

Taanis saab ühes pangas kodulaenu negatiivse intressiga. „Mida kuradit!?“

Miks on pensioni II sammas üks kõige parema tootlusega investeerimisvahend?

Kuula kogu salvestust SIIT!

Nasdaq Tallinna börsi Kaarel Otsa sissejuhatus: 0:50-13:52

Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja ülevaade makromajandusest: 13:52-23:50

LHV Groupi juhi Madis Toomsalu, Alexela juhatuse esimehe Aivo Adamsoni, Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja ja Nasdaq Tallinna börsi juhi Kaarel Otsa ümarlaua-arutelu: alates 24:05

Pildigaleriid Targast Rahast saad vaadata Nasdaq Tallinna Facebooki lehelt.

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page